Spannende roman Advocaat van de Waarheid biedt de lezer een bijzondere kijk op de huidige samenleving

Al in 2012 schreef auteur Adriaan Bos de spannende roman ‘Advocaat van de Waarheid’. Het boek beschrijft op een thrillerachtige wijze de situatie zoals we deze de afgelopen twee jaar daadwerkelijk hebben meegemaakt. Een samenleving die bang is voor een dodelijk virus en steeds meer beheerst wordt door technologie, desinformatie, populisme en falend (politiek) leiderschap. Auteur en voormalig advocaat Adriaan Bos: “In 2012 voorzag ik al dat een dodelijk virus kon zorgen voor een onbeheersbare wereldwijde pandemie. Een pandemie die samenlevingen volledig zou ontwrichten en volgens velen alleen ingedamd zou kunnen worden door het maximaal inzetten van informatie- en nanotechnologie, ook al zou dat ten koste gaan van iedere vrijheid van de mens. Ik wilde de lezer inzicht geven in de schokkende gevaren die ons in de 21e eeuw bedreigen. Inclusief de ethische vraagstukken en de politieke en financiële intriges. Dat de fictie zo snel zichtbaar is geworden in de samenleving van nu had ik niet kunnen vermoeden. Voor mij was dit wel de aanleiding om het spannende verhaal nog verder aan te scherpen. Mensen mogen zich wat mij betreft meer verdiepen in hoe kwetsbaar we zijn anno 2022, maar ook dat er, mits we moedig ons innerlijke kompas volgen, altijd een uitweg is.” De vernieuwde uitgave van de spannende roman ‘Advocaat van de Waarheid’ is verkrijgbaar via www.advocaatvandewaarheid.nl.

Over het boek

In ‘Advocaat van de Waarheid’ is Thomas van Buitenhuyzen de hoofdpersoon. Hij is een succesvol advocaat en bevriend met Sam, die samen met Luca, een Italiaanse professor in de nanotechnologie, een chip heeft uitgevonden. De  technologische mogelijkheden daarvan lijken eindeloos, maar dreigen een gevaar te zijn voor de privacy en de vrijheid van het individu. Sam ziet de gevaren en besluit de chip geheim te houden. Als Sam ziek wordt vraagt hij Thomas om samen met Luca te vookomen dat de chip wordt geexploiteerd. Nadat Luca dood op zijn hotelkamer wordt gevonden, staat Thomas er opeens alleen voor. Alles raakt in een stroomversnelling wanneer een dodelijk virus opduikt en de chip het enige middel lijkt te zijn waarmee de overheden de pandemie onder controle kunnen krijgen, de privacy van burgers ten spijt. Thomas blijft vastberaden maar raakt steeds verder verstrikt in een wir-war van intriges waarbij niet langer duidelijk is wie nog te vertrouwen is. Kan hij het grote onheil keren dat zich als een donkere schaduw over hemzelf, zijn geliefden en de wereld verspreidt?

Over de auteur

Adriaan Bos is 25 jaar advocaat geweest bij een groot advocatenkantoor, waar hij ook bestuursvoorzitter was. Vanaf 2000 heeft hij onder meer gewerkt in het bedrijfsleven en was hij voorzitter van het bestuur van de Franciscaanse Beweging in Nederland. Vanaf 2013 is hij mediator in zakelijke geschillen bij ReulingSchutte in Amsterdam.

Aanvraag voor een interview

Adriaan Bos
Auteur
adriaanbos@kpnmail.nl
06-53791177

 

Klik op het boek om een exemplaar te bestellen!

spannende roman virus nanatechnologie

spannende roman virus nanatechnologie